HTML

Amerikai bajonettek

„Si vis pacem, para bellum". A régi mondást Amerika is megfogadta. Alapvetően az amerikai M3-as harci késsel és az erre épülő bajonettekkel foglalkozom (M4, M5, M6, M7). Minden érdekel ebben a témában. A régebbi harci késeikre is kitérek majd, előbb-utóbb sorra kerülnek azok is... www.usbayonet.hu

Friss topikok

Linkblog

2011.03.12. 14:15 Machaerophorus (Zoli)

Egy ajándék - SIG G2 bajonett "papucs", vagy "béka" ("frog")

A hozzá tartozó fegyver a svájci Sturmgewehr 57, vagy más néven a G2-es. Schweizerische Industrie Gesellschaft - SIG gyártmány, egy késleltetett tömegzáras puska, melyet a svájci hadsereg számára fejlesztettek és gyártottak 1957 és 1985 között. Úgy tartják számon sok helyen, mint a gépkarabélyok Rolls-Roysce-át!

Meglepetésként kaptam egy kedves ismerőstől ezt a "papucsot", vagy más néven "békát" (frog) - ajándékba. Nagyon rendes volt velem, felajánlotta részemre. Nem az ő verziójára illő darab és mivel látja, hogy az én példányomról hiányzik, nekem adta - egy kézfogásért... Sándornak ezúton is köszönöm még egyszer - őrült egy pasi :), egy 1971-es gyártású Jaguar XJ6-ot restaurál és épít újjá - http://jaguar-restoration.blog.hu - ne hagyjátok ki, érdemes belenézni a blogjába!!! Sok sikert és kérünk új beszámolót is!

Ezzel kell az övre felfogatni a bajonettet. Ez a  papucs van alapból felfűzve, vagy egy speciális, kampós felfüggesztéses megoldással felakasztva az övre (ez volt az elterjedtebb, mert gyorsan eltávolítható, visszahelyezhető), amelybe kerül a műanyag tok, melyet ott egy kis füllel és egy kapoccsal rögzítenek bele.

 
 
Az egyik legszebb bajonett - nagyon jó a fogása, tekintélyt parancsoló a mérete. Nagyon jól kiegyensúlyozott és félelmetes kinézetű a kétélű penge, mely mindkét oldalán 2/3 részig fel van élezve.
További részletek az oldalaimon: www.usbayonet.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: béka papucs svájci g2 frog bajonett stgw.57


A bejegyzés trackback címe:

https://usbayonet.blog.hu/api/trackback/id/tr712733375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása